CNN pripomenula krásu Spišského hradu

NETKY.SK • 28 December 2017, 17:16 • 2 min
CNN pripomenula krásu Spišského hradu

WASHINGTON – Americká spravodajská televízia CNN opäť upozornila na nádheru a hodnotu Spišského hradu.

slovakia

left justify in out

Na svojom webovom portáli v týchto dňoch zverejnila viacero tradičných koncoročných príspevkov typu "naj za rok 2017" a medzi nimi v sekcii cestovanie zopakovala aj článok z augusta tohto roku s titulkom Veľkolepé opustené hrady sveta.

 

CNN v tomto článku predstavila novú knihu írskeho spisovateľa Kierona Connolyho s názvom Opustené hrady. Okrem autora a knihy televízia priblížila aj päť hradov z publikácie a medzi nimi hneď na prvom mieste Spišský hrad. V odseku s podtitulkom Vrstvy histórie CNN uviedla, že mnohé hrady majú históriu tiahnucu sa celými storočiami. "Po celé roky dali rôzni majitelia a rôzne konflikty svoju pečať architektúre hradov. Odlupovanie týchto vrstiev ponúka fascinujúci pohľad do minulosti," uviedla televízia.

 

Jedným z takých hradov je práve Spišsky hrad na Slovensku, ktorý začal svoj život v 12. storočí ako románska pevnosť. O storočie neskôr sa otočil smerom ku gotike a v 15. storočí bol kompletne prestavaný. Neskôr ho noví majitelia zmenili na renesančné rodinné sídlo, opísala hrad CNN.

 

Televízia pripojila k textu aj fotografiu hradu s popisom "Spišský hrad je skvostným goticko-románskym hybridom". Do výberu piatich hradov CNN sa popri Spišskom hrade dostali veža Mortella na Korzike, hrady Ballycarbery a Minard v Írsku a Golkonda v Indii.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona