CNN môže testovať bezpilotné lietadlá pre spravodajstvo

NETKY.SK • 13 Január 2015, 10:45 • 2 min
CNN môže testovať bezpilotné lietadlá pre spravodajstvo

NEW YORK - Americká televízna stanica CNN môže na území USA testovať bezpilotné lietadlá za účelom získavania záberov a informácií pre spravodajstvo. Stanica v pondelok oznámila, že v pondelok získala povolenie od Federálneho úradu pre letectvo (FAA).

slovakia

left justify in out

Bezpilotné lietadlá sa v USA doteraz používali najmä na vojenské účely. Súkromné používanie na získavanie záberov a informácií bolo prakticky zakázané. Manažér David Vigilante uviedol, že CNN chce lietadlá využiť ako doplnkové vybavenie. Stanica má podľa neho v úmysle chopiť sa možností, ktoré v súčasnosti existujú v civilnom sektore, s cieľom ponúknuť kvalitnú videožurnalistiku. Skúšky lietadiel budú vykonávané v spolupráci s Georgia Tech Research Institute v Atlante.

      

V USA rastie tlak na stanovenie jasných pravidiel pre používanie bezpilotných lietadiel, keďže ponúkajú úplne nové možnosti pokrývania významných športových alebo kultúrnych udalostí. Ich zverejnenie sa očakáva ešte tento rok, ale presný termín zatiaľ nie je stanovený.
      

Na minulotýždňovom veľtrhu elektroniky CES v Las Vegas mali bezpilotné lietadlá prvýkrát vyhradený vlastný priestor, kde tieto zariadenia predstavili desiatky firiem. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies