CNN: Izrael uskutočnil ďalšie nálety na sýrskom území

NETKY.SK • 14 Júl 2013, 10:31 • 2 min
CNN: Izrael uskutočnil ďalšie nálety na sýrskom území

WASHINGTON - Izrael začiatkom júla opäť uskutočnil letecký útok na ciele v Sýrii. Tvrdí to americká televízna stanica CNN a denník The New York Times, ktoré sa odvolávajú na nemenovaných amerických predstaviteľov.

slovakia

left justify in out

Útok sa odohral 5. júla pri prístave Latakíja. Jeho cieľom boli údajne moderné raketové strely typu Jachont ruskej výroby, ktoré Izrael považoval za hrozbu pre svoje námorné sily. The New York Times uvádza, že Rusko tieto protilodné rakety predalo sýrskej vláde prezidenta Baššára al-Asada. Izraelská armáda sa k týmto správam nevyjadrila.

O explóziách v prístave Latakíja informovala aj Sýrska organizácia na monitorovanie ľudských práv, no pokladala ich za výbuch muničného skladu. Incident si podľa organizácie vyžiadal obete na životoch aj zranených, bližšie informácie však neposkytla.

Izrael už uskutočnil niekoľko náletov na sýrskom území od začiatku občianskeho konfliktu v marci 2011. Ich terčom boli zbraňové systémy, ktoré sa podľa Izraela nesmú dostať do rúk islamským militantným skupinám.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies