CNN bude opäť vysielať v Ruskej federácii

NETKY.SK • 24 Marec 2015, 11:51 • 2 min
CNN bude opäť vysielať v Ruskej federácii

MOSKVA - Americká vysielacia stanica CNN obnoví svoje vysielanie v Ruskej federácii. Ruský federálny dozorný úrad pre telekomunikácie Roskomnadzor v utorok informoval, že TV stanici udelil licenciu na ďalších desať rokov.

slovakia

left justify in out

Udelenie licencie potvrdil aj zdroj zo CNN. „Dvadsiateho tretieho marca sme dostali licenciu od Roskomnadzora na vysielanie v Rusku na desať rokov,“ povedal pre ruský denník Izvestja. Šéf Roskomnadzoru Aleksandr Žarov povedal, že udeleniu povolenia predchádzali intenzívne rokovania. „Vítam, že CNN dodržiava dohody dosiahnuté v rokovaniach a dúfam, že bude taká bezchybná, aj čo sa týka obsahovej stránky,“ vyhlásil Žarov.

 

CNN zastavila svoje vysielanie v Rusku k 31. decembru 2014. Dôvodom boli zmeny v ruských mediálnych zákonoch, ktoré obmedzujú zahraničné vlastníctvo médií. Moskva sa snaží regulovať činnosť médií v Rusku. Minulý rok schválený zákon napríklad vyžaduje obmedzenie zahraničnej majetkovej účasti v médiách na 20 percent do konca roka 2016. Kritici prísne zákony považujú za obmedzovanie slobody slova.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona