ČNB ponechala kľúčové úrokové sadzby nezmenené

NETKY.SK • 3 November 2016, 14:41 • 2 min
ČNB ponechala kľúčové úrokové sadzby nezmenené

PRAHA - Česká národná banka (ČNB) dnes podľa očakávania ponechala kľúčové úrokové sadzby nezmenené a nezmenila ani strop pre posilňovanie koruny, ktorý zostáva na doterajšej úrovni.

slovakia

left justify in out

Menový výbor ČNB sa na svojom dnešnom rokovaní rozhodol ponechať dvojtýždňovú repo sadzbu aj diskontnú sadzbu na úrovni 0,05 % a lombardnú na 0,25 %. Ekonómovia takýto výsledok očakávali.

 

Strážcovia meny tiež potvrdili, že budú naďalej intervenovať na devízovom trhu za oslabenie kurzu koruny tak, aby sa voči euru udržal v blízkosti hladiny 27 CZK/EUR.

 

ČNB zopakovala, že uvedený kurzový záväzok považuje za jednostranný. To znamená, že bude brániť prílišnému posilneniu koruny pod hranicu 27 CZK/EUR predajom korún a nákupom cudzích mien. Na slabšej strane hladiny 27 CZK/EUR však nechá ČNB kurz pohybovať sa podľa vývoja ponuky a dopytu na devízovom trhu.

 

Banka ešte po júnovom zasadaní uviedla, že strop pre posilňovanie koruny minimálne do roku 2017 meniť nebude.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies