Čmelík mieri zo Žiliny definitívne na hosťovanie do Poľska

NETKY.SK • 10 Február 2017, 15:13 • 2 min
Čmelík mieri zo Žiliny definitívne na hosťovanie do Poľska

GLIWICE - Avizované je realitou, kariéra slovenského mládežníckeho futbalového reprezentanta Lukáša Čmelíka bude pokračovať v Poľsku. Kmeňový hráč MŠK Žilina po ukončení dočasného pobytu vo švajčiarskom FC Sion zamieril na hosťovanie do poľského prvoligového klubu Piast Gliwice.

slovakia

left justify in out

Transfer v piatok potvrdili oba zainteresované kluby prostredníctvom svojich webov. Čmelík bude v Piaste hosťovať do 30. júna 2017 s následnou opciou pre tento poľský klub. 

Dvadsaťročný krídelník (nar. 13. apríla 1996) hosťoval v FC Sion od vlaňajšieho januára. Reprezentant SR do 21 rokov vlani v máji podstúpil operáciu bedrového kĺbu po tom, čo si koncom februára obnovil zranenie slabín. Na trávnikoch chýbal deväť mesiacov, vrátil sa koncom septembra, no v novembri sa opäť zranil. Do A-tímu Sionu neprenikol, nastupoval len za rezervné mužstvo. 

Gliwice figurujú v tabuľke 16-člennej najvyššej poľskej súťaže po jesennej časti na 13. mieste s bilanciou 5 víťazstiev, 7 remíz, 8 prehier. Dres Piastu si obliekajú aj traja Slováci - brankár Dobrivoj Rusov, ľavý obranca Patrik Mráz a stredopoliar Martin Bukata, trénerom je Čech Radoslav Látal. Piast vstúpi do jarnej časti pondelkovým stretnutím na pôde klubu Pogoň Štetín. 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona