Človek v ohrození zabezpečil drevo pre 300 rodín v Zakarpatskom regióne

NETKY.SK • 12 December 2022, 11:00 • 2 min
Človek v ohrození zabezpečil drevo pre 300 rodín v Zakarpatskom regióne

BRATISLAVA - Nezisková organizácia Človek v ohrození zabezpečila dodávku palivového dreva pre 300 ukrajinských rodín v Zakarpatskom regióne. Ide o pomoc takmer za 136.000 eur. Týka sa horských regiónov Rachov a Ťačiv, ktoré sú úplne odrezané od dodávky plynu či elektriny.

slovakia

left justify in out

"Zima na Ukrajine je už citeľná. V dôsledku prebiehajúcej vojny sa množstvo rodín ocitlo bez elektriny či plynu, preto sme zabezpečili a stále budeme zabezpečovať dodávky palivového dreva pre rodiny, ktoré sú v núdzi," skonštatovala manažérka komunikácie a PR organizácie Simona Stískalová. Logistickej misii predchádzalo memorandum medzi neziskovou organizáciou a geografickou časťou Zakarpatsko, do ktorého dodávka dreva smerovala. Nákladné vozidlá s narezaným palivovým drevom dorazili do Ťačiva 2. decembra. Prvá distribúcia rodinám sa konala 6. decembra. Každá rodina dostala približne päť kubických metrov paliva, čo by malo podľa ukrajinských štandardov vystačiť na bezpečné prežitie celej zimy. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies