Clive Owen by si chcel zahrať v komédii

NETKY.SK • 14 Marec 2017, 08:43 • 2 min
Clive Owen by si chcel zahrať v komédii

BRATISLAVA - Anglický herec Clive Owen si chce oddýchnuť od akčných filmov a zahrať si v komédii. Päťdesiatdvaročný rodák z Coventry pritom už podľa vlastných slov odmietol niekoľko ponúk v tomto žánri.

slovakia

left justify in out

"Do rúk sa mi dostali nezvyčajné scenáre, ale nezdali sa mi dostatočne vtipné - a to je, samozrejme, problém, ak ide o komédie. Mám rád neskrývaný smiech, preto chcem niečo také. Aby som uveril príbehu, musím s postavou sympatizovať a pochopiť rozhodnutia, ktoré robí. Záleží pritom aj na režisérovi. Od zlého režiséra s dobrým scenárom stále dostanete zlý film," skonštatoval herec.

V rozhovore pre noviny Metro tiež pochválil filmový priemysel, že mu umožňuje osvojiť si viacero zručností. "Na herectve je úžasné, že sa môžete naučiť veľa rôznych zručností. Keď som hral v Krupiérovi, poslali ma do krupiérskej školy, počas nakrúcania Kráľa Artuša som sa naučil jazdiť na koni ako profesionál. A v seriáli Knick: Doktori bez hraníc sme sa museli naučiť všetky komplikované operácie. Ako herec neustále kráčate cez všetky tieto odlišné svety a musíte sa prispôsobovať," dodal. 

Clive Owen má na konte cenu BAFTA, Zlatý glóbus a nomináciu na Oscara z roku 2005 za vedľajšiu rolu v romantickej dráme Na dotyk (2004). Za stvárnenie Ernesta Hemingwaya v televíznom filme Hemingway a Gellhornová (2012) ho nominovali na Zlatý glóbus a Primetime Emmy, pričom nomináciu na Zlatý glóbus si vyslúžil aj za úlohu Dr. Johna W. Thackeryho v seriáli Knick: Doktori bez hraníc (2014 - 2015). Okrem toho si zahral aj v snímkach ako Zatvor moje oči (1991), Bent (1997), Krupiér (1998), Agent bez minulosti (2002), Kráľ Artuš (2004), Vykoľajení (2005), Sin City - mesto hriechu (2005), Spojenec (2006), Potomkovia ľudí (2006), Kráľovná Alžbeta: Zlatý vek (2007), Dvojitá hra (2009), Elitní zabijaci (2011) alebo Pokrvné puto (2013). 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies