Clintonová zvíťazila v štátoch New Jersey, Nové Mexiko, Južná Dakota a Kalifornia

NETKY.SK • 8 Jún 2016, 07:36 • 2 min
Clintonová zvíťazila v štátoch New Jersey, Nové Mexiko, Južná Dakota a Kalifornia

NEW YORK - Bývalá prvá dáma Spojených štátov a ministerka zahraničných vecí Hillary Clintonová sa dnes vyhlásila za víťazku v súboji o nomináciu Demokratickej strany pred novembrovými prezidentskými voľbami, v ktorých sa pravdepodobne stretne s prípadným nominantom republikánov Donaldom Trumpom. Píše o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Clintonová dnes zvíťazila v demokratických primárkach v štátoch New Jersey, Nové Mexiko, Južná Dakota a Kalifornia. Jej jediný súper v boji o demokratickú nomináciu pred novembrovými prezidentskými voľbami Bernie Sanders dokázal Clintonovú poraziť len vo volebných zhromaždeniach v štáte Severná Dakota.

 

V doterajších demokratických primárkach a volebných zhromaždeniach získala Clintonová viac ako 2383 delegátov.

 

Tým si pred júlovým celonárodným zjazdom Demokratickej strany, ktorý sa bude konať 25.-28. júla, zabezpečila automatickú nomináciu a stane sa tak prvou ženou v dejinách USA, ktorú či už Demokratická alebo Republikánska strana postaví do súboja o Biely dom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies