Clintonová založila nové politické hnutie Onward Together s cieľom podporiť angažovanosť mladých ľudí v politike

NETKY.SK • 16 Máj 2017, 08:16 • 2 min
Clintonová založila nové politické hnutie Onward Together s cieľom podporiť angažovanosť mladých ľudí v politike

WASHINGTON - Bývalá prvá dáma USA Hillary Clintonová v pondelok spustila činnosť svojho nového hnutia Onward Together (Spolu napred), ktoré si kladie za cieľ povzbudzovať ľudí, aby sa angažovali v politike a podporovať skupiny vystupujúce proti administratíve amerického prezidenta Donalda Trumpa.

slovakia

left justify in out

Demokratka Clintonová sa týmto krokom hodlá vrátiť na politickú scénu po prehre vo vlaňajších prezidentských voľbách, v ktorých ju porazil práve republikán Trump. "Viac než kedykoľvek predtým som presvedčená o tom, že občianske zapojenie sa je pre našu demokraciu nevyhnutné," uviedla politička na sociálnej sieti Twitter.

 

"Tento rok sa nedeje práve to, čo som si predstavovala, avšak viem, za čo stále bojujem - za vľúdnejšiu, veľkorysú a pre všetkých prístupnú Ameriku," dodala. Clintonová konkrétne zmienila päť skupín, ktoré jej hnutie bude podporovať - Indivisible, Color of Change, Emerge America, Run for Something a Swing Left, uvádza agentúra DPA.

 

"V niektorých prípadoch budeme poskytovať týmto organizáciám priame dotácie, iným hodláme pomáhať posilňovať ich prácu, rozširovať členskú základňu a zväčšovať ich dosah," tvrdí Clintonová.

 

Podľa online denníka The Huffington Post je hnutie Onward Together zriadené ako sociálna nezisková skupina, čo znamená, že podľa zákona môže prijímať príspevky z akýchkoľvek zdrojov bez toho, aby muselo zverejniť ich mená.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona