Clintonová začala štvordňové európske turné

NETKY.SK • 30 Jún 2011, 09:11 • 2 min
Clintonová začala štvordňové európske turné

Clintonová začala štvordňové európske turné

slovakia

left justify in out

img

Americká ministerka zahraničných vecí Hillary Clintonová dnes začala štvordňovú návštevu Európy, ktorá sa bude niesť v znamení podpory ľudských práv a demokracie.
      V Maďarsku sa Clintonová zúčastní na slávnostnom otvorení centra pre ľudské práva pomenovaného po zosnulom členovi americkej Snemovne reprezentantov Tomovi Lantosovi, ktorý bol maďarského pôvodu. Účelom inštitútu v Budapešti bude podpora menšín v Európe a v iných častiach sveta.
      Vo štvrtok šéfka americkej diplomacie odcestuje do Litvy na schôdzku "Komunity demokracií". Účastníci z niekoľkých desiatok krajín budú na podujatí diskutovať o možnostiach posilňovania postavenia žien v politike a podnikateľskom prostredí a o boji proti obchodovaniu s ľuďmi či násilí proti ženám.
      Ako posledné navštívi Clintonová Španielsko, kde sa stretne s premiérom Josém Luisom Rodríguezom Zapaterom a ďalšími vysokými predstaviteľmi.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies