Clintonová vyzvala svet na účinnejšiu pomoc pri riešení utečeneckej krízy

NETKY.SK • 5 September 2015, 07:15 • 2 min
Clintonová vyzvala svet na účinnejšiu pomoc pri riešení utečeneckej krízy

WASHINGTON - Americká demokratická prezidentská kandidátka Hillary Clintonová vyzvala dnes svetové spoločenstvo, aby sa viac usilovalo pomôcť migrantom utekajúcim pred konfliktmi na Blízkom východe. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

"Celý svet by sa mal spojiť. Nemalo by ísť len o jednu alebo dve krajiny, alebo len o Európu a Spojené štáty," povedala pre spravodajskú televíziu MSNBC Clintonová.

 

"My musíme urobiť svoje rovnako ako Európa, ale toto je širšia globálna kríza," dodala uchádzačka o nomináciu demokratickej strany v amerických prezidentských voľbách v roku 2016.

 

Biely dom vo štvrtok vyhlásil, že Spojené štáty sú ochotné pomôcť európskym krajinám s riešením obrovského prílevu migrantov, zároveň však dodal, že Európa má kapacitu, aby sa s týmto problémom vyrovnala. Hovorca Bieleho domu Josh Earnest zároveň odmietol odpovedať na otázku, či americká pomoc pri riešení utečeneckej krízy v Európe znamená aj to, že Spojené štáty prijmú na svoje územie vyšší počet migrantov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona