Clintonová vyhrala primárky na Amerických Panenských ostrovoch

NETKY.SK • 5 Jún 2016, 09:12 • 2 min
Clintonová vyhrala primárky na Amerických Panenských ostrovoch

WASHINGTON - Demokratická uchádzačka o prezidentskú kandidatúru Hillary Clintonová zvíťazila v sobotňajších volebných zhromaždeniach demokratov, ktoré sa konali na Amerických Panenských ostrovoch. Informovala o tom spravodajská televízia ABC News s odvolaním sa na oznámenie miestnej organizácie Demokratickej strany.

slovakia

left justify in out

Na tomto americkom teritóriu v Karibiku sa rozhodovalo o siedmich delegátoch nominačného zjazdu demokratov. Stanica ABC News neuviedla, koľko z nich pripadne Clintonovej a koľko jej súperovi Berniemu Sandersovi.


Manželke exprezidenta Billa Clintona chýbalo pred sobotňajšími primárkami podľa rôznych výpočtov len okolo 70 delegátov k tomu, aby si zaistila prezidentskú nomináciu svojej Demokratickej strany.


Clintonová mala pred víkendom na svojom konte celkovo 2316 delegátov, zatiaľ čo Sanders 1547, uvádza ABC News. Na získanie nominácie je potrebných 2383 delegátov. Tento počet by Clintonová mohla dosiahnuť už v utorok, keď sa budú konať demokratické primárky v šiestich štátoch.


Dnes sa uskutočnia demokratické primárky v ďalšom americkom karibskom teritóriu - v Portoriku.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies