Clintonová: USA dostávajú správy o nových zločinoch Kaddáfího síl na civilistoch

NETKY.SK • 14 Apríl 2011, 12:03 • 2 min
Clintonová: USA dostávajú správy o nových zločinoch Kaddáfího síl na civilistoch

Clintonová: USA dostávajú správy o nových zločinoch Kaddáfího síl na civilistoch

slovakia

left justify in out

img

Americká ministerka zahraničných vecí Hillary Clintonová v stredu uviedla, že USA dostávajú znepokojujúce správy o nových ohavných činoch vojenských síl líbyjského vodcu Muammara Kaddáfího.
      Milície a žoldnieri Kaddáfího režimu podľa týchto správ útočili mínometmi a delostrelectvom na obytné štvrte mesta Misuráta. Údajne pritom zničili sklady potravín a prerušili dodávky vody a elektriny do obkľúčeného mesta kontrolovaného povstalcami v zrejmej snahe prinútiť jeho obyvateľov vzdať sa, uviedla Clintonová.
      Podľa vyhlásenia šéfky diplomacie USA ostreľovači vládnych síl tiež strieľali na ľudí hľadajúcich lekárske ošetrenie a útoky tankami a delostrelectvom prinútili tisíce obyvateľov opustiť ich domovy. Predstavitelia režimu okrem toho varovali pred útokmi na dodávky humanitárnej pomoci do mesta na západe krajiny.
      Clintonová dodala, že útoky na civilistov musia byť zastavené. Spojené štáty podľa nej dokumentujú zločiny páchané Kaddáfího silami, aby mohli byť zodpovední hnaní na zodpovednosť.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies