Clintonová: USA by mali vyhľadať a zabiť vodcu Islamského štátu

NETKY.SK • 8 September 2016, 17:43 • 2 min
Clintonová: USA by mali vyhľadať a zabiť vodcu Islamského štátu

WASHINGTON - Spojené štáty by mali vypátrať a zabiť vodcu tzv. Islamského štátu (IS) Abú Bakra Bagdádího - tak, ako v prípade vodcu teroristickej siete al-Káida Usámu bin Ládina. Vyhlásila to dnes demokratická kandidátka na post prezidenta USA Hillary Clintonová.

slovakia

left justify in out

Uchádzačka o mandát v Bielom dome to podľa agentúry AP uviedla počas prejavu v meste White Plains v štáte New York v rámci svojej predvolebnej kampane. "Ten, kto riadi a inšpiruje útoky proti USA, nemôže uniknúť," vyhlásila Clintonová a porovnala túto misiu s akciou, pri ktorej bol v roku 2011 zabitý bin Ládin.


Clintonová často pripomína voličom svoju účasť na tejto operácii vo funkcii ministerky zahraničných vecí USA počas prvého funkčného obdobia prezidenta Baracka Obamu. Niekdajší vodca al-Káidy stál za teroristickými útokmi na Spojené štáty z 11. septembra 2001, ktoré si vyžiadali takmer 3000 mŕtvych.


Clintonová v dnešnom prejave oznámila, že v piatok zvolá stretnutie predstaviteľov národnej bezpečnosti.


Demokratická kandidátka pricestovala do White Plains novým lietadlom Boeing-737, špeciálne upraveným pre predvolebnú kampaň a nazvaným "Hill Force One", na ktorého palube s ňou cestujú aj novinári. Clintonová si totiž v predošlých mesiacoch vyslúžila kritiku za to, že sa separovala od médií.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies