Clintonová sa zúčastní na všetkých troch predvolebných debatách

NETKY.SK • 9 August 2016, 07:22 • 2 min
Clintonová sa zúčastní na všetkých troch predvolebných debatách

WASHINGTON - Kandidátka Demokratickej strany pre voľby prezidenta USA Hillary Clintonová sa zúčastní na všetkých troch predvolebných debatách, v ktorých by sa mala stretnúť so svojím republikánskym súperom Donaldom Trumpom. Oznámil to v noci nadnes šéf Clintonovej tímu John Podesta.

slovakia

left justify in out

Vysvetlil, že Clintonová si je vedomá významu jesenných prezidentských volieb a domnieva sa, že debaty poskytnú voličom možnosť oboznámiť sa s názormi kandidátov na otázky, ktoré budú dôležité pre budúcnosť krajiny.


Podesta súčasne vyjadril znepokojenie nad tým, že Trumpov tábor sa "už zaoberá machináciami". "Nie je jasné, či sa im (Trump) snaží vyhnúť, alebo sa len zahráva s médiami, aby rozpútal ešte väčšie divadlo," uviedol Podesta.


Podľa neho sa Clintonovej štáb nesnaží vyvolať diskusiu o debatách kandidátov do volieb prezidenta USA či začať rokovania o nich. Jediný problém Clintonovej tímu momentálne spočíva v tom, že nie je jasné, či Trump vystúpi v debatách v tom čase, na tom mieste a v takom formáte, ako to vlani stanovila nezávislá komisia. "My pozvanie komisie prijímame, a to isté očakávame aj od Trumpa," spresnil Podesta.


Nezávislá komisia už vlani rozhodla, že debaty kandidátov na post prezidenta USA sa uskutočnia 26. septembra, 9. októbra a 19. októbra.


Trump však navrhuje iné termíny, keďže na už stanovené dni pripadnú zápasy Národnej futbalovej ligy, čo môže znížiť sledovanosť politických diskusií.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies