Clintonová sa stretla s Ashtonovou kvôli palestínskej aktivite v OSN

NETKY.SK • 19 September 2011, 16:31 • 2 min
Clintonová sa stretla s Ashtonovou kvôli palestínskej aktivite v OSN

Clintonová sa stretla s Ashtonovou kvôli palestínskej aktivite v OSN - Politika Americká ministerka zahraničných vecí Hillary Clintonová a šéfka diplomacie EÚ Catherine Ashtonová sa v nedeľu stretli v New Yorku, aby rokovali o palestínskych snahách o uzna

slovakia

left justify in out

img

Americká ministerka zahraničných vecí Hillary Clintonová a šéfka diplomacie EÚ Catherine Ashtonová sa v nedeľu stretli v New Yorku, aby rokovali o palestínskych snahách o uznanie štátnosti na pôde OSN.
Spojené štáty a EÚ sa snažia nájsť úspešnú stratégiu na odvrátenie, alebo odloženie blížiacej sa požiadavky Palestínčanov o uznanie štátnosti, uviedla v noci nadnes tlačová agentúra AP.
Snahy priviesť Izrael a Palestínčanov späť k rokovaniam sú stále beznádejnejšie, pričom USA a EÚ si nechcú znepriateliť ani jednu stranu, a ani vtiahnuť región do nových nepokojov.
Clintonová pri stretnutí s Ashtonovou novinárom povedala, že sa stretli, aby hovorili o spôsobe napredovania. Neinformovala však, či sa podarilo urobiť pokrok.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona