Clintonová sa po zdravotných problémoch vracia do práce

NETKY.SK • 7 Január 2013, 08:20 • 2 min
Clintonová sa po zdravotných problémoch vracia do práce

Clintonová sa po zdravotných problémoch vracia do práce - Politika Americká ministerka zahraničných vecí Hillary Clintonová bude dnes pokračovať vo výkone svojej funkcie. Vyplýva to z termínového kalendára, ktorý jej rezort zverejnil v nedeľu na internete

slovakia

left justify in out

imgAmerická ministerka zahraničných vecí Hillary Clintonová bude dnes pokračovať vo výkone svojej funkcie. Vyplýva to z termínového kalendára, ktorý jej rezort zverejnil v nedeľu na internete.

Pracovný týždeň 65-ročnej Clintonovej sa začne dnes o 09.15 h miestneho času (15.15 h SEČ) neverejným stretnutím s jej námestníkmi. V utorok prijme ministra obrany Leona Panettu, bezpečnostného poradcu Toma Donilona a veľvyslancov Írska a Juhoafrickej republiky.

V týždennom pláne s vyše desiatimi termínmi je aj štvrtkové stretnutie s afganským prezidentom Hámidom Karzajom vo Washingtone. Neočakáva sa, že odstupujúca ministerka absolvuje v posledných týždňoch v úrade zahraničnú cestu.

Clintonovú prepustili 3. januára z Presbyteriánskej nemocnice v New Yorku, kde ju hospitalizovali po zistení krvnej zrazeniny v žile za pravým uchom. Jej zdravotné problémy sa začali už vlani v decembri vírusovým žalúdočným ochorením, v dôsledku ktorého bola dehydrovaná a omdlela. Utrpela pritom otras mozgu, čo sa zistilo až o niekoľko dní neskôr. Zrazeninu jej diagnostikovali 30. decembra.

Podľa lekárov sa šéfka americkej diplomacie úplne uzdraví.

Bývalá prvá dáma USA je ministerkou od januára 2009, keď prezident Barack Obama začal svoje prvé funkčné obdobie. Obama po znovuzvolení nedávno nominoval demokratického senátora Johna Kerryho, ktorý stojí v čele senátneho výboru pre zahraničné vzťahy, za Clintonovej nástupcu. Clintonová opakovane zdôraznila, že ministerkou chce byť len jedno funkčné obdobie.

Ministerka by tiež mala pred dvoma výbormi Kongresu svedčiť v kauze vlaňajšieho útoku na americký konzulát v líbyjskom meste Benghází. Pôvodne sa tak malo stať už 20. decembra.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona