Clintonová rozmýšľa nad kandidatúrou v prezidentských voľbách

NETKY.SK • 9 Apríl 2014, 09:17 • 2 min
Clintonová rozmýšľa nad kandidatúrou v prezidentských voľbách

WASHINGTON - Bývalá šéfka americkej diplomacie Hillary Clintonová stále "rozmýšľa" nad svojou prípadnou kandidatúrou v prezidentských voľbách v USA v roku 2016, oznámila dnes agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Clintonová je všeobecne považovaná za favoritku medzi možnými prezidentskými uchádzačmi demokratov. Zatiaľ však nie je jasné, či skutočne mieni kandidovať. Ona sama sa podľa vlastných slov ešte nerozhodla. 
      

V utorok sa manželka exprezidenta Billa Clintona zúčastnila na marketingovej konferencii v San Franciscu, kde opäť dostala otázku týkajúcu sa jej možnej prezidentskej kandidatúry. 
      

"Rozmýšľam nad ňou a ešte nejakú dobu budem o nej rozmýšľať," vyhlásila Clintonová počas verejnej diskusie, za čo ju publikum odmenilo aplauzom.
      

Zdôraznila pritom, že ju teší záujem a podpora verejnosti, ale pred prípadným vstupom do volebného boja si musí sama vyjasniť niekoľko dôležitých otázok, hlavne prečo by sa do toho mala pustiť, a čo nového by vlastne mohla Američanom ponúknuť. Definitívne rozhodnutie ohľadne svojej kandidatúry preto neočakáva ani do konca tohto roku. 
      

Spojené štáty podľa Clintonovej prechádzajú obdobím "politickej dysfunkcie", čo podľa nej dokazujú opakované spory ohľadne zvyšovania dlhového stropu. 
      

Z volieb v roku 2016 vzíde nástupca súčasného demokratického šéfa Bieleho domu Baracka Obamu, ktorý už zastával úrad dve funkčné obdobia. Práve Obama porazil Clintonovú v boji o prezidentskú nomináciu demokratov pred voľbami v roku 2008. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona