Clintonová pricestovala do Fínska, začala cestu po troch európskych krajinách

NETKY.SK • 27 Jún 2012, 07:20 • 2 min
Clintonová pricestovala do Fínska, začala cestu po troch európskych krajinách

Clintonová pricestovala do Fínska, začala cestu po troch európskych krajinách - Politika Americká ministerka zahraničných vecí Hillary Clintonová pricestovala dnes nadránom do Fínska, kde začína cestu po troch európskych krajinách. Jej cesta sa môže predĺ

slovakia

left justify in out

img

Americká ministerka zahraničných vecí Hillary Clintonová pricestovala dnes nadránom do Fínska, kde začína cestu po troch európskych krajinách. Jej cesta sa môže predĺžiť, ak sa tento víkend uskutoční vo Švajčiarsku navrhovaná medzinárodná konferencia o Sýrii. 
      Clintonová pricestovala do fínskeho hlavného mesta Helsinki a má navštíviť ešte Lotyšsko a Rusko. Osobitný vyslanec OSN Kofi Annan sa snaží zorganizovať medzinárodné stretnutie o Sýrii v sobotu 30. júna vo švajčiarskej Ženeve. Clintonová sa ho podľa očakávania zúčastní, ak bude presvedčená, že sa tam schváli Annanov plán na politickú zmenu v Sýrii.
      Spojené štáty a Rusko majú rozdielne názory na otázku, či by sa mal konferencie o Sýrii zúčastniť aj Irán - Washington je proti tomu a Rusko s účasťou Iránu súhlasí. Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov v utorok uviedol, že na stretnutie príde i vtedy, ak bude Irán chýbať.
      Clintonová sa má s Lavrovom stretnúť v piatok 29. júna v Petrohrade.

Zdroj: TASR/Associated Press



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona