Clintonová predstavila svojho kandidáta na viceprezidenta Tima Kainea

NETKY.SK • 24 Júl 2016, 09:59 • 2 min
Clintonová predstavila svojho kandidáta na viceprezidenta Tima Kainea

MIAMI - Dva dni pred začiatkom prezidentského nominačného zjazdu americkej Demokratickej strany vo Filadelfii predstavila Hillary Clintonová v Miami na Floride oficiálne svojho kandidáta na viceprezidenta, senátora za Virgíniu Tima Kainea.

slovakia

left justify in out

Jeho vystúpenie podľa BBC ostro kontrastovalo s pesimistickým prejavom republikánskeho prezidentského kandidáta Donalda Trumpa na nominačnom zjazde. Kaine začal slovami, že "Amerika nebola postavená na strachu".

 

Hillary Clintonová o Kaineovi povedala, že je "všetko, čo Donald Trump nie je". "Je to pokrokový človek, ktorý má rád, keď sa veci pohnú vpred. Je to presne môj typ človeka."

 

Kaine stavia mosty medzi ľuďmi namiesto múrov, citovala Clintonovú tlačová agentúra DPA. Narážala na Trumpove slová o stavaní múru na hraniciach s Mexikom, ktorý by zabránil príchodu ilegálnych migrantov do USA.

 

Kaine označil Clintonovú za neúnavnú bojovníčku, ktorá sa nikdy nevzdáva. Má odvahu, víziu a vodcovské schopnosti a s jej skúsenosťami a úctou k ostatným je pravým opakom Trumpa, zdôraznil.

Päťdesiatosemročný umiernený demokrat by podľa BBC mohol Clintonovej získať hlasy tých republikánov, ktorých znepokojila kandidatúra Trumpa.

 

Bývalý guvernér Virgínie je od roku 2012 senátorom. V Miami dnes hovoril striedavo po anglicky a po španielsky a nebral si servítky pri kritizovaní Clintonovej súpera Donalda Trumpa. Povedal, že aj ako prezident by urážal ľudí a uprednostňoval všade seba. "Kam sa pohne, tam po sebe necháva nesplnené sľuby a zničené životy. ... Nemôžeme si dovoliť nechať ho, aby to isté urobil našej krajine."

 

Kaine vyrástol na americkom Stredozápade v Kansas City, vyštudoval na Harvarde právo a potom bol starostom Richmondu, hlavného mesta Virgínie. Ešte pred vstupom do politiky pracoval 17 rokov ako obhajca ľudských práv, zastupoval diskriminovaných Afroameričanov a ďalšie menšiny pri ich sporoch s bankami, majiteľmi nájomných bytov a poisťovňami.

 

Je katolík, španielčinu sa naučil, keď pracoval s jezuitskými misionármi v Hondurase. Za hlavné považuje "vieru, rodinu a prácu".

 

Kaine vyhlásil, že spoločne s Clintonovou predstavia na budúci týždeň vo Filadelfii "veľmi pokrokový (predvolebný) program", ktorý prinúti ekonomiku pracovať pre každého Američana, "nielen pre tých hore".

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona