Clintonová poprela, že zo súkromného e-mailu posielala tajné materiály

NETKY.SK • 26 Júl 2015, 08:56 • 2 min
Clintonová poprela, že zo súkromného e-mailu posielala tajné materiály

WINTERSET - Americká demokratická kandidátka na post hlavy štátu Hillary Clintonová uviedla, že nikdy nepoužila svoj súkromný e-mail na odosielanie tajných štátnych materiálov počas výkonu funkcie ministerky zahraničných vecí USA.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom v noci nadnes agentúra Reuters.

 

"Neodoslala ani neprijala som nič, čo bolo v danom čase označené za tajné," uviedla Clintonová. Politička tak reagovala na tvrdenie vládneho inšpektora Charlesa McCullougha, podľa ktorého Clintonová odoslala v danom funkčnom období zo svojho súkromného účtu najmenej štyri e-maily s tajnými dátami.

Kauza vypukla v marci a v radoch jej republikánskych oponentov vyvolala pobúrenie. Favoritka prezidentských volieb, ktoré sa budú konať v novembri 2016, opakovane zdôraznila, že neporušila nijaké zákony či predpisy tým, že okrem štandardného vládneho e-mailu používala aj svoj súkromný e-mailový účet.

 

Rezort diplomacie dostal v máji od federálneho súdu nariadenie o postupnom zverejňovaní jej elektronickej korešpondencie. Komunikácia s rozsahom 55.000 strán by mala byť po dôkladnej previerke postupne zverejnená na webových stránkach ministerstva zahraničných vecí do januára 2016.

Clintonová, ktorá pôsobila na čele ministerstva v rokoch 2009-13, podľa stanice CNN uviedla, že nemá čo skrývať a praje si, aby sa daná elektronická korešpondencia dostala na verejnosť čo najskôr.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies