Clintonová oznámila, že USA venujú juhovýchodnej Ázii 50 miliónov USD

NETKY.SK • 13 Júl 2012, 07:05 • 2 min
Clintonová oznámila, že USA venujú juhovýchodnej Ázii 50 miliónov USD

Clintonová oznámila, že USA venujú juhovýchodnej Ázii 50 miliónov USD - Politika Spojené štáty dnes oznámili, že v priebehu troch rokov poskytnú piatim krajinám v juhovýchodnej Ázii 50 miliónov dolárov (40,99 mil. eur) na podporu zdravotníckych, vzdelávac

slovakia

left justify in out

img

Spojené štáty dnes oznámili, že v priebehu troch rokov poskytnú piatim krajinám v juhovýchodnej Ázii 50 miliónov dolárov (40,99 mil. eur) na podporu zdravotníckych, vzdelávacích a environmentálnych programov.
      Americká ministerka zahraničných vecí Hillary Clintonová oznámila venovanie financií dnes v Kambodži. Zúčastnila sa tam na regionálnom fóre Združenia krajín Juhovýchodnej Ázie (ASEAN), ktoré sa konalo v hlavnom meste Phnom Pénh.
      Prijímateľmi peňažnej pomoci sú Vietnam, Laos, Kambodža, Thajsko a Mjanmarsko.
      Clintonová končí týždeň diplomacie v Ázii. Účelom cesty bolo posilniť pozíciu Ameriky v Ázii. Administratíva prezidenta Baracka Obamu sa po desaťročí vojny v Afganistane a v Iraku snaží preorientovať americkú zahraničnú politiku na prekvitajúce ázijské trhy. Počas dneška sa ministerka ešte stretne s mjanmarským prezidentom Thein Seinom a predstaví ho popredným americkým podnikateľom.
      Šéfka americkej diplomacie potom odcestuje do Egypta a Izraela.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies