Clintonová odsúdila Čínu a Rusko za blokovanie rezolúcie OSN o Sýrii

NETKY.SK • 6 Február 2012, 08:21 • 2 min
Clintonová odsúdila Čínu a Rusko za blokovanie rezolúcie OSN o Sýrii

Clintonová odsúdila Čínu a Rusko za blokovanie rezolúcie OSN o Sýrii - Politika Americká ministerka zahraničných vecí Hillary Clintonová dnes kritizovala Rusko a Čínu za ich rozhodnutie blokovať rezolúciu Bezpečnostnej rady OSN, ktorá odsudzovala násilie

slovakia

left justify in out

img

Americká ministerka zahraničných vecí Hillary Clintonová dnes kritizovala Rusko a Čínu za ich rozhodnutie blokovať rezolúciu Bezpečnostnej rady OSN, ktorá odsudzovala násilie v Sýrii.
      "Trinásť z pätnástich členov bezpečnostnej rady hlasovalo za rezolúciu. Medzi nimi arabské aj latinskoamerické krajiny," upozornila v bulharskej Sofii, kde bola na návšteve, po stretnutí s premiérom Bojkom Borisovom.
      Clintonová uviedla, že Spojené štáty budú presadzovať ďalšie sankcie proti režimu sýrskeho prezidenta Bašára Asada, a varovala, že pokračujúce utlačovanie môže "vyústiť do surovej občianskej vojny".
      Borisov a bulharský minister zahraničných vecí Nikolaj Mladenov sa pridali s vlastnou kritikou Asadovho režimu a vetovania rezolúcie BR OSN.
      "Bulharsko ostro odsudzuje strašné násilie v Sýrii," povedal Borisov podľa agentúry DPA. Mladenov varoval, že "história neodpúšťa tým, čo podporujú diktatúru".
      Clintonová pricestovala do Bulharska z Nemecka, kde sa zúčastnila 48. Mníchovskej bezpečnostnej konferencie.
      Ministerka pochválila prechod Bulharska od komunistického režimu k demokracii a vyzdvihla "silné partnerstvo" oboch krajín.
      Bulharsko vstúpilo v roku 2004 do NATO a je zástancom politiky USA na Blízkom východe a v Afganistane. Obe krajiny od roku 2006 riadia spoločne vojenské základne v Bulharsku.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies