Clintonová obhajovala svoje súkromné e-maily na pôde OSN

NETKY.SK • 11 Marec 2015, 09:36 • 2 min
Clintonová obhajovala svoje súkromné e-maily na pôde OSN

NEW YORK - Bývalá americká ministerka zahraničných vecí Hillary Clintonová obraňovala netradične na pôde OSN používanie svojho súkromného e-mailu v časoch, keď bola šéfkou diplomacie USA (2009-2013), informovala v noci na dnes agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Clintonová počas utorkovej tlačovej konferencie zdôraznila, že svojím počínaním nikdy neporušila bezpečnostné predpisy a že prostredníctvom súkromnej elektronickej pošty zásadne neposielala utajované materiály.

 

"Rozhodla som sa kvôli pohodliu používať svoj osobný e-mailový účet, ktorý bol povolený ministerstvom zahraničných vecí, lebo som si myslela, že by bolo jednoduchšie vziať si do práce len jedno zariadenie (počítač)," povedala Clintonová, pričom uznala, že by "bolo múdrejšie použiť dve zariadenia".

 

Clintonová zvolila na usporiadanie tlačovej konferencie pôdu OSN v New Yorku, pričom na otázky odpovedala stojac pred modrým pozadím s logom Bezpečnostnej rady OSN. V prípade exministerky USA ide o netradičný krok, konštatovala DPA.

 

Na tlačovej konferencii sa zúčastnilo okolo 250 novinárov, ktorí manželku bývalého prezidenta USA Billa Clintona priam "zavalili" množstvom otázok.

 

Kontroverzia okolo e-mailov dostala Clintonovú do nepríjemností práve v čase, keď sa pripravuje na možný vstup do súboja o prezidentskú nomináciu za Demokratickú stranu, v ktorom je predbežne považovaná za favoritku. Stranícky zdroj oboznámený s plánovaním kampane uviedol, že oznámenie Clintonovej o jej úmysloch sa očakáva na jar tohto roka.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies