Clintonová nalieha na vytvorenie dohody medzi Hamasom a Izraelom

NETKY.SK • 21 November 2012, 07:51 • 2 min
Clintonová nalieha na vytvorenie dohody medzi Hamasom a Izraelom

Clintonová nalieha na vytvorenie dohody medzi Hamasom a Izraelom - Politika Šéfka americkej diplomacie uviedla, že po viac ako týždňových bojoch môže potrvať nejaký čas, kým sa podarí dosiahnuť dohodu, s ktorou by súhlasili obe strany. Americká ministerka

slovakia

left justify in out

img

Šéfka americkej diplomacie uviedla, že po viac ako týždňových bojoch môže potrvať nejaký čas, kým sa podarí dosiahnuť dohodu, s ktorou by súhlasili obe strany.

- Americká ministerka zahraničných vecí Hillary Clintonová odcestovala dnes na západný breh Jordánu, informovala agentúra AP.

Clintonová pokračuje v úsilí o dosiahnutie prímeria medzi Izraelom a militantami z pásma Gazy. Do palestínskej enklávy odcestovala po stretnutí s izraelským premiérom Benjaminom Netanjahuom, ktoré prebehlo v noci nadnes. 

Šéfka americkej diplomacie uviedla, že po viac ako týždňových bojoch môže potrvať nejaký čas, kým sa podarí dosiahnuť dohodu, s ktorou by súhlasili obe strany.

V noci nadnes bombardovalo izraelské vojenské letectvo pásmo Gazy v najmenej 30 náletoch. Zasiahlo budovy ministerstiev, pašerácke tunely a sídlo média napojeného na hnutie Hamas, píše AP.


Cieľom násilia v Gaze musí byť trvalý výsledok, tvrdí Clintonová

img
 

Spojené štáty tlačia na "trvalý výsledok" podporujúci stabilitu po ukončení izraelskej ofenzívy v pásme Gazy, povedala v utorok americká ministerka zahraničných vecí Hillary Clintonová.

Ministerka pricestovala do oblasti, aby pomohla uzavrieť prímerie, ktoré by ukončilo boje medzi izraelskou armádou a militantami z Gazy, doplnila agentúra AP.

Podľa Clintonovej je potrebné dosiahnuť trvalý výsledok, ktorý podporí regionálnu stabilitu a podporí bezpečnosť a "legitímne túžby rovnako Izraelčanov aj Palestínčanov". Americká ministerka chce spolupracovať s Izraelom a Egyptom, aby sa mohlo prímerie uzavrieť "v nasledujúcich dňoch". 

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu by privítal diplomatické riešenie krízy. Jeho krajina je ale pripravená vystupňovať svoju ofenzívu a urobiť všetko nevyhnutné, aby ochránila svojich občanov, napísala agentúra Reuters.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona