Clintonová má po prvej prezidentskej debate 5-percentný náskok pred Trumpom

NETKY.SK • 4 Október 2016, 08:43 • 2 min
Clintonová má po prvej prezidentskej debate 5-percentný náskok pred Trumpom

WASHINGTON - Demokratická kandidátka na úrad amerického prezidenta Hillary Clintonová získala päťpercentný náskok pred svojím republikánskym súperom Donaldom Trumpom po minulotýždňovej prvej prezidentskej debate. Ukázal to v pondelok zverejnený prieskum verejnej mienky americkej spravodajskej televízie CNN a spoločnosti ORC.

slovakia

left justify in out

Clintonová získala medzi pravdepodobnými voličmi 47 percent a Trump 42 percent. Väčšinu priaznivcov mala Clintonová medzi mužmi a nezávislými voličmi.

 

Približne šesť z desiatich voličov uviedlo, že Clintonová si počínala v prvej televíznej debate z 27. septembra lepšie; o Trumpovi sa podobne vyjadrila iba štvrtina voličov.

 

Prieskum bol podľa CNN do veľkej miery dokončený ešte pred správou denníka New York Times zo soboty 1. októbra, podľa ktorej sa Trump zrejme takmer 20 rokov vyhýbal plateniu daní.

 

Podľa prieskumu 57 percent ľudí vníma skutočnosť, že Trump odmieta zverejniť svoje daňové priznania, ako náznak toho, že niečo skrýva.

 

Na prieskume sa od stredy 28. septembra do nedele 2. októbra zúčastnilo 1501 respondentov vrátane 1213 pravdepodobných voličov, dodala dnes tlačová agentúra DPA.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies