Clintonová: Jedinou možnosťou pre Izrael a Palestínčanov je dvojštátne riešenie

NETKY.SK • 24 Júl 2015, 08:02 • 2 min
Clintonová: Jedinou možnosťou pre Izrael a Palestínčanov je dvojštátne riešenie

GREENVILLE - Jedinou možnosťou pre urovnanie izraelsko-palestínskeho konfliktu je dvojštátne riešenie. Vyhlásila to vo štvrtok americká demokratická prezidentská kandidátka Hillary Clintonová.

slovakia

left justify in out

Takto reagovala na otázku z publika počas podujatia v Južnej Karolíne, informovala agentúra Reuters. Izraelčania a Palestínčania sú však čoraz ďalej od dosiahnutia mierovej dohody, ktorá by viedla k takémuto riešeniu, oznámil vo štvrtok vyslanec OSN pre Blízky východ Nikolaj Mladenov.

 

Podľa agentúry AP upozornil Bezpečnostnú radu OSN na to, že "nárast násilného extrémizmu a terorizmu" v regióne ohrozuje palestínske ambície na vlastný štát, ako aj bezpečnosť Izraela.

 

Mladenov vyzval medzinárodné spoločenstvo, aby spolupracovalo s Izraelčanmi a Palestínčanmi na návrate k "k zmysluplným rokovaniam na základe schváleného rámca a v primeranom časovom rámci".

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona