Clintonová je pripravená zverejniť zdravotné záznamy, ak bude kandidovať

NETKY.SK • 7 Jún 2014, 13:01 • 2 min
Clintonová je pripravená zverejniť zdravotné záznamy, ak bude kandidovať

WASHINGTON - Bývalá americká ministerka zahraničných vecí Hillary Clintonová - ak sa znovu zapojí do boja o Biely dom - predloží svoje zdravotné záznamy rovnakým spôsobom, ako to urobili prezidentskí kandidáti v minulosti. Informovala dnes o tom tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Clintonová v rozhovore pre americkú televíziu ABC - časť z ktorého odvysielali v piatok - v tejto súvislosti povedala, že "urobí, čo urobili ostatní kandidáti. Nepochybne."
      

Manželka exprezidenta Clintona mala v roku 2012 po návrate z Európy žalúdočnú virózu a bola vážne dehydratovaná. Skolabovala a spadla, pričom utrpela otras mozgu. Pri následnom vyšetrení lekári našli Clintonovej krvnú zrazeninu v žile za pravým okom, podrobila sa liečbe.
      

Americkí prezidentskí kandidáti zvyčajne zverejnia svoje zdravotné záznamy, keď už je jasné, že vyhrajú stranícku nomináciu. O Clintonovej zdraví sa v kampani v roku 2008 nediskutovalo.
      

V rozhovore pre ABC Clintonová povedala, že zdravotne je na tom veľmi dobre. Podotkla, že mala krvnú zrazeninu aj v pravej nohe a zrejme už bude stále potrebovať liečbu na riedenie krvi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies