Clintonová: Chcem viac veternej a slnečnej energie

NETKY.SK • 27 Júl 2015, 09:41 • 2 min
Clintonová: Chcem viac veternej a slnečnej energie

AMES - Americká demokratická prezidentská kandidátka Hillary Clintonová vyzvala v noci nadnes na rozsiahlejšie využívanie zdrojov energie, ako sú slnko a vietor. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Clintonovej cieľom je v priebehu desiatich rokov od svojho nástupu do úradu prezidenta zabezpečiť výrobu takého množstva čistej a obnoviteľnej energie, aká by stačila na napájanie každej domácnosti v USA.

 

Clintonová, ktorá je horúcou favoritkou na nomináciu Demokratickej strany pred prezidentskými voľbami v roku 2016, sa taktiež zaviazala, že v priebehu štyroch rokov od nástupu do Bieleho domu zabezpečí rozmiestnenie pol miliardy slnečných kolektorov v celých Spojených štátoch.


"Chcem viac veternej a slnečnej energie, viac vyspelých biopalív, väčšiu energetickú účinnosť. A musím vám povedať, že ľudia, ktorí tvrdia opak, jednoducho nedávajú pozor," povedala Clintonová v nedeľu na zhromaždení svojich priaznivcov v meste Ames v americkom štáte Iowa.


Oba ciele, ktoré si Clintonová stanovila, sú súčasťou jej komplexného programu zameraného na klimatické zmeny. Ten sa favoritka na prezidentskú nomináciu demokratov chystá predstaviť v priebehu nasledujúcich niekoľkých mesiacov.
Bývalá prvá dáma USA a ministerka zahraničných vecí sa podľa agentúry Reuters ocitla pod tlakom demokratického protikandidáta Bernieho Sandersa, ktorý vyzval na rýchly zásah v oblasti klimatických zmien. Na Clintonovú naliehajú aj environmentálni aktivisti, aby zverejnila podrobnosti svojho klimatického plánu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies