Clintonová chce zverejniť svoje emaily z obdobia ministrovania

NETKY.SK • 5 Marec 2015, 18:03 • 2 min
Clintonová chce zverejniť svoje emaily z obdobia ministrovania

WASHINGTON - Hillary Clintonová reaguje na rastúcu kontroverziu okolo využívania čisto súkromnej elektronickej pošty, keď bola ministerkou zahraničia, výzvou na jej zverejnenie.

slovakia

left justify in out

Ako uviedla na Twitteri: "Chcem, aby verejnosť e-maily videla. Požiadala som Senát, aby ich zverejnil". Tieto vyjadrenia prichádzajú krátko po tom, čo si jej elektronickú poštu vyžiadal kongresový výbor vyšetrujúci krvavý útok na americkú ambasádu v líbyjskom Bengází v roku 2012. Ministerstvo zahraničia v súčasnosti preveruje využívanie súkromného e-mailového účtu na služobné účely ako možné porušenie federálnych zákonov. Novo zistené skutočnosti dostali Clintonovú pod tlak, keďže sa vo všeobecnosti predpokladá, že sa plánuje uchádzať o prezidentskú nomináciu Demokratickej strany v roku 2016.

 

 

 

Denník The New York Times citujúci ministerstvo zahraničia informoval, že Clintonová, ktorá bola šéfkou americkej diplomacie v rokoch 2009-2013, nemala vládnu e-mailovú adresu. Experti označili používanie osobného e-mailu za nanajvýš neštandardné ako aj nebezpečné, keďže pošta bola ľahšie prístupná hackerom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona