Clintonová a Sanders debatovali o nelegálnych prisťahovalcoch

NETKY.SK • 10 Marec 2016, 08:22 • 2 min
Clintonová a Sanders debatovali o nelegálnych prisťahovalcoch

MIAMI - Uchádzači o prezidentskú nomináciu Demokratickej strany Hillary Clintonová a Bernie Sanders sa v najnovšej debate sporili o to, kto je viac oddaný imigračnej reforme. Obaja však sľúbili, že nedopustia deportáciu ilegálnych imigrantov, ktorí nemajú trestný záznam.

slovakia

left justify in out

Ako uviedla agentúra Reuters, debata vysielaná televíziami sa konala v noci nadnes v Miami na Floride, kde sa o niekoľko dní uskutočnia primárky demokratov.

 

Clintonová a Sanders sa taktiež striedali v slovných útokoch na favorita v boji o republikánsku prezidentskú nomináciu Donalda Trumpa, ktorý sľúbil zatknutie a vyhostenie miliónov nelegálnych prisťahovalcov.

 

Dramatická chvíľa nadišla, keď Clintonovej a Sandersovi položila otázku guatemalská imigrantka v publiku, ktorá poznamenala, že jej manžela deportovali a zostala tak sama s piatimi deťmi.

 

"Podstatou toho, čo sa snažíme urobiť, je zjednocovať rodiny, nie rozdeľovať," reagoval Sanders - senátor za americký štát Vermont.

 

"Urobím všetko, čo môžem, aby už ďalšie rodiny nezažili to, čo vy... Určite ochránim vaše deti, vás a pokúsim sa dať vašu rodinu opäť dohromady," povedala Clintonová - bývalá prvá dáma USA a exministerka zahraničných vecí.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies