Clint Eastwood: Trump má šancu, všetci sú už unavení z politickej korektnosti

NETKY.SK • 4 August 2016, 08:42 • 2 min
Clint Eastwood: Trump má šancu, všetci sú už unavení z politickej korektnosti

NEW YORK - Americký herec a režisér Clint Eastwood nepodporil prezidentskú kandidatúru Donalda Trumpa, avšak v interview pre najnovšie vydanie magazínu Esquire vyhlásil, že tento realitný magnát môže vo voľbách "niečo dosiahnuť".

slovakia

left justify in out

Podľa Eastwooda je totiž už "potajme každý unavený z politickej korektnosti... Naozaj tu máme teraz generáciu báboviek".

 

"Každý chodí po špičkách. Vidíme, ako ľudia obviňujú druhých z rasizmu a podobne. Keď som ja vyrastal, tieto veci sa nenazývali rasizmom," posťažoval sa 86-ročný Eastwood.

 

Dodal však, že Trumpa v súvislosti s novembrovými prezidentskými voľbami nepodporil - a ani nikoho iného.

 

"Teraz je rasista, lebo povedal tamto o tom sudcovi. A áno, bola hlúposť to povedať - myslím tým postaviť svoju pozíciu na tom, že ten chlapík sa narodil mexickým rodičom," uviedol Eastwood.

 

Trump v júni vyhlásil o sudcovi Gonzalovi Curielovi, že pre svoj mexický pôvod môže byť v konflikte záujmov pri rozhodovaní o žalobe študentov bývalej Trumpovej univerzity proti jej zakladateľovi, ktorým je sám Trump.

 

"Povedal veľa hlúpostí. Ale to narozprávali všetci, obe strany. Avšak všetci - tlač a ostatní - teraz hovoria: 'Toto bolo rasistické'. A robia okolo toho veľké haló. Veď sa nad to dočerta povzneste," odporučil Eastwood. "Toto je smutné obdobie dejín," povzdychol si.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona