Clijstersovú a Roddicka uvedú do Siene slávy

NETKY.SK • 24 Január 2017, 10:08 • 2 min
Clijstersovú a Roddicka uvedú do Siene slávy

NEWPORT - Belgická bývalá tenistka Kim Clijstersová a Američan Andy Roddick premenili nominácie z vlaňajšieho septembra a pribudnú do Medzinárodnej siene slávy v Newporte v USA. Uchádzali sa v kategórii hráčov z novšieho obdobia. Oprávnení hlasujúci vyzdvihli aj výsledky vozičkárky Monique Kalkmanovej-van den Boschovej a prínos novinára a historika Steva Flinka a nebohého kouča Vica Bradena. Slávnostné uvedenie "Class 2017" sa uskutoční 22. júla.

slovakia

left justify in out

Roddick, Kalkmanová-van den Boschová a Flink sa prvej verejnej pocty po zvolení osobne dočkajú už v utorok v Rod Laver Arene počas melbournských grandslamových Australian Open, predznamenal web Tennis Fame. Dodal, že Clijstersová nemohla cestovať, lebo nedávno porodila tretieho potomka. V deviaty rok trvajúcom manželstve s americkým basketbalistom Brianom Lynchom priviedla v októbri na svet synčeka, ktorý dostal meno Blake Richard. Dcérka Jada Elle má osem rokov, syn Jack Leon tri.

Tridsaťtriročná bývalá jednotka renkingu WTA vo dvojhre aj štvorhre Clijstersová má na konte štyri singlové grandslamové tituly (US Open 2005, 2009 a 2010, Australian Open 2011) a dva deblové (Roland Garros a Wimbledon 2003). V sezónach 2002, 2003 a 2010 triumfovala na koncoročnom šampionáte pod dnešným názvom WTA Finals. V roku 2001 sa podieľala na triumfe Belgičaniek v Pohári federácie. Svoju kariéru - už druhý raz - uzavrela v roku 2012.

Tridsaťštyriročný Roddick, v minulostí líder hodnotenia ATP v singli, triumfoval v sezóne 2003 na vrcholných newyorských US Open. Trikrát si zahral vo finále Wimbledonu (2004, 2005 a 2009). Rozlúčil sa v septembri 2012.


 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies