Clifton James je už v hereckom nebi

NETKY.SK • 17 Apríl 2017, 11:08 • 2 min
Clifton James je už v hereckom nebi

BRATISLAVA - Americký herec Clifton James zomrel vo veku 96 rokov v oregonskom Gladstone na komplikácie s cukrovkou. Informáciu potvrdila pre agentúru Associated Press jeho dcéra Lynn James.

slovakia

left justify in out

"Bol priateľský človek a všetci ho milovali. Nemyslím si, že mal nejakého nepriateľa. Sme požehnaní, že bol súčasťou našich životov," vyjadrila sa Lynn James. 

George Clifton James sa narodil 29. mája 1920 vo washingtonskom Spokane ako najstarší z piatich súrodencov. Počas druhej svetovej vojny slúžil v armáde a ocenili ho dvomi Purpurovými srdcami, Bronzovou a Striebornou hviezdou. Po vojne sa presťahoval do New Yorku a venoval sa herectvu. Jeho najznámejšou úlohou je šerif J.W. Pepper v bondovkách Žiť a nechať zomrieť (1973) a Muž so zlatou zbraňou (1974). Okrem toho si zahral napríklad v snímkach Frajer Luke (1967) či Ohňostroj márnosti (1990). 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona