Členské štáty UEFA budú vo štvrtok hlasovať o Lige národov

NETKY.SK • 26 Marec 2014, 19:47 • 2 min
Členské štáty UEFA budú vo štvrtok hlasovať o Lige národov

ŽENEVA - Päťdesiatštyri členských asociácií Európskej futbalovej únie (UEFA) bude vo štvrtok hlasovať o utvorení Ligy národov.

slovakia

left justify in out

Projekt by mohol odštartovať po majstrovstvách sveta 2018 v Rusku. Zápasy Ligy národov by sa hrali v nepárnych rokoch a v termínoch vyhradených pre medzištátne prípravné stretnutia. Detaily ešte nie sú známe, ale súťaž by pravdepodobne tvorili štyri divízie s postupujúcimi a zostupujúcimi mužstvami a záverečný turnaj Final Four v lete. Šampióni nižších divízií by získali priame miestenky na majstrovstvá Európy.

 

"K tejto myšlienke nás priviedla snaha optimalizovať kalendár medzištátnych prípravných duelov bez pridania ďalších termínov. Existujú reprezentácie, s ktorými chce hrať každý a naopak tímy s problémami nájsť si vhodných súperov. Medzištátne stretnutia sú kľúčové pre vývoj všetkých národných mužstiev," povedal pre britskú stanicu BBC generálny sekretár UEFA Gianni Infantino. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies