Členské štáty EÚ uvažujú o sprísnení kontroly hraníc

NETKY.SK • 24 Jún 2014, 11:11 • 2 min
Členské štáty EÚ uvažujú o sprísnení kontroly hraníc

LUXEMBURG - Členské štáty Európskej únie uvažujú o sprísnení spoločnej hraničnej ochrany. V súvislosti s ďalším rozvojom agentúry na ochranu hraníc Frontex sa majú preveriť možnosti európskeho systému zlepšiť kontrolu vonkajších hraníc EÚ, čím sa má zaoberať európsky summit, ktorý sa uskutoční koncom týždňa v Bruseli.

slovakia

left justify in out

Pri tejto príležitosti má byť posilnená úloha Frontexu, ktorý kontroluje opatrenia zavádzané na vonkajších hraniciach únie, no nemá k dispozícii žiadne policajné jednotky. 

 

Nevyhnutné je tiež chrániť životy utečencov, ktorí sa nebezpečnými cestami chcú dostať do EÚ, a bojovať s nelegálnou migráciou. Predsedovia vlád a hlavy štátov budú na summite v Bruseli hovoriť aj o utečeneckej politike, o práve obyvateľov únie vybrať si miesto na život a prácu. Treba však zabrániť, aby sa toto právo zneužívalo. Najmä v Británii sa už dlhý čas diskutuje o prisťahovalectve z chudobnejších štátov EÚ ako Rumunsko a Bulharsko, čo vyvoláva v krajine negatívne odozvy. Odrazilo sa to vo voľbách do Európskeho parlamentu, kde sa v mnohých krajinách aktivizovali pravicové populistické strany dožadujúce sa obmedzenia prijímania utečencov na územia ich krajín.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies