Členovia WTO dosiahli dohodu o zrušení ciel na IT produkty

NETKY.SK • 24 Júl 2015, 09:54 • 2 min
Členovia WTO dosiahli dohodu o zrušení ciel na IT produkty

WASHINGTON - Členovia Svetovej obchodnej organizácie (WTO) dokončili dohodu o zrušení ciel na IT produkty v hodnote 1 bil. USD.

slovakia

left justify in out

Cieľom opatrenia je podporiť výrobcov. Ide pritom o rôzne produkty od hracích konzol po medicínske zariadenia. Členovia WTO tak odobrili aktualizáciu Dohody o informačných technológiách (ITA), ktorá vznikla pred osemnástimi rokmi. Dohoda rozšíri zoznam IT produktov, na ktoré sa nebudú vzťahovať clá, o 200 položiek.

 

Americký predstaviteľ uviedol, že aktualizovaná dohoda sa bude týkať amerického exportu v hodnote viac ako 100 mld. USD. Podľa odhadov by zrušenie ciel by mohlo podporiť tvorbu dodatočných miest až do 60 tis. pracovných miest. Z dohody budú profitovať spoločnosti ako General Electric Co, Intel Corporation, Texas Instruments Inc, Microsoft Corp a Nintendo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona