Členovia vlády sa dozvedia dôverné bezpečnostné informácie

NETKY.SK • 1 Október 2014, 11:00 • 2 min
Členovia vlády sa dozvedia dôverné bezpečnostné informácie

BRATISLAVA – Premiér a ministri sa na dnešnom rokovaní dozvedia viaceré dôverné informácie týkajúce sa bezpečnosti.

slovakia

left justify in out

Na programe sú totiž štyri materiály so stupňom utajenia – vyhradené. Minister obrany Martin Glváč kolegom predstaví Komplexné hodnotenie obrany Slovenskej republiky za rok 2013 a zoznámi ich aj s informáciami z júnového zasadnutia ministrov obrany členských krajín NATO. Aktuálnu bezpečnostnú situáciu by mal zhodnotiť okrem ministra obrany aj minister vnútra Robert Kaliňák, minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák a riaditeľ Národného bezpečnostného úradu Jozef Magala. Šéf NBÚ bude hovoriť aj o príprave Slovenska na plnenie úloh v oblasti kybernetickej obrany.

 

Okrem bezpečnostnej problematiky sa bude kabinet zaoberať aj návrhom zákona o audiovízii z dielne rezortu kultúry. Norma by mala dať audiovízii jasnejšie pravidlá. Zákon komplexne upravuje práva a povinnosti osôb pôsobiacich v oblasti audiovízie či postavenie a pôsobenie Slovenského filmového ústavu. 

 

Rokovať by sa malo aj o návrhu novely zákona o spotrebiteľských úveroch. Novela zákona sa podľa rezortu financií zameriava na prijatie krokov, ktoré prispejú k transparentnosti a zvýšeniu výkonu dohľadu na trhu poskytovateľov spotrebiteľských úverov. Zavádza sa povinnosť nahliadania do registra údajov o spotrebiteľských úveroch pre posúdenie schopnosti spotrebiteľa splácať spotrebiteľský úver. 

 

Prezidentská kancelária na rokovanie predložila návrh na zmenu účelu použitia nevyčerpaných kapitálových výdavkov. Ide o 133 000 eur a peniaze chcú presunúť na bežné výdavky. Prostriedky plánujú použiť na opravy a materiálno-technické vybavenie týkajúce sa Prezidentského paláca, čo sa financuje z bežných výdavkov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies