Členovia Súdnej rady si budú v pondelok voliť podpredsedu

NETKY.SK • 19 Júl 2014, 09:42 • 2 min
Členovia Súdnej rady si budú v pondelok voliť podpredsedu

BRATISLAVA - Členovia Súdnej rady SR sa v pondelok 21. júla stretnú v Bratislave, aby si zvolili nového podpredsedu. Informuje o tom Kancelária Súdnej rady na svojom webe. Členovia rady budú zasadať v novom zložení, pretože prezident Andrej Kiska troch jej členov vymenil.

slovakia

left justify in out

Okrem voľby podpredsedu, je na programe aj zmena rokovacieho poriadku Súdnej rady, ktorá súvisí s chýbajúcim predsedom Súdnej rady. Bývalému predsedovi Najvyššieho súdu SR Štefanovi Harabinovi, ktorý zároveň predsedal aj Súdnej rade, sa funkčné obdobie skončilo 22. júna. Keďže prezident Kiska stiahol zo Súdnej rady aj bývalú podpredsedníčku Máriu Bujňákovú, rada ostala bez predsedu aj podpredsedu, ktorí by ju mohli riadiť.
      

Do kancelárie Súdnej rady prišli hneď dve žiadosti o zvolanie zasadnutia, spolu od 11 zo 17 členov. Obe s navrhovaným bodom programu - voľbou podpredsedu, jedna obsahovala aj návrh zmeny rokovacieho poriadku. Na webe Súdnej rady je tiež zverejnený návrh Sudcovskej rady Krajského súdu v Banskej Bystrici, aby bol predseda tohto súdu Milan Ďurica zvolený za podpredsedu rady.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona