Členovia One Direction, podobne ako The Beatles, dobyli Billboard 200

NETKY.SK • 31 Október 2017, 13:59 • 2 min
Členovia One Direction, podobne ako The Beatles, dobyli Billboard 200

BRATISLAVA - Traja členovia anglicko-írskej chlapčenskej skupiny One Direction, vrátane bývalého speváka Zayna Malika, sa dostali v americkom albumovom rebríčku Billboard 200 so svojimi sólovkami na prvé miesto.

slovakia

left justify in out

Predtým sa to podarilo len členom legendárnych The Beatles, z ktorých mal George Harrison na prvej priečke dve štúdiovky, John Lennon tri a Paul McCartney šesť, vrátane tých s kapelou Wings. Bubeník Ringo Starr sa dostal najvyššie na druhé miesto, a to s nahrávkou Ringo (1973).

Spomedzi One Direction dobyli Billboard 200 bývalý člen Zayn Malik s albumom Mind of Mine (2016), nasledoval Harry Styles s eponymnou štúdiovkou a najnovšie aj Niall Horan s nahrávkou Flicker, ktorá vyšla 20. októbra. Liam Payne a Louis Tomlinson zatiaľ sólovky neponúkli.

Magazín Billboard pritom nezahrnul takzvané superskupiny, ako napríklad Traveling Wilburys, v ktorej pôsobili Bob Dylan, menovaný George Harrison, Jeff Lynne, Roy Orbison a Tom Petty. Medzi výnimky patrí aj formácia G-Unit, ktorej člen 50 Cent vydal sólovku ešte predtým, ako uviedla na trh debutový album samotná skupina.

One Direction pôvodne tvorili spomínaní Louis Tomlinson, Niall Horan, Harry Styles, Liam Payne a Zayn Malik. Posledný menovaný však skupinu opustil v marci roku 2015. Pätica sa preslávila v súťaži The X Factor, kde v roku 2010 skončila na tretej priečke. Na konte majú zatiaľ albumy Up All Night (2011), Take Me Home (2012), Midnight Memories (2013), Four (2014) a Made in the A.M. (2015), ktorý vydali po odchode Malika už len ako štvorica. Získali viac ako dvesto ocenení vrátane siedmich BRIT Awards, siedmich American Music Awards, šiestich Billboard Music Awards alebo štyroch World Music Awards.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies