Členovia No Doubt a spevák Davey Havok vytvorili kapelu

NETKY.SK • 12 Február 2016, 13:45 • 2 min
Členovia No Doubt a spevák Davey Havok vytvorili kapelu

BRATISLAVA - Členovia americkej skupiny No Doubt a spevák formácie AFI Davey Havok vytvorili kapelu, ktorej názov zatiaľ nie je známy.

slovakia

left justify in out

 Americkému týždenníku Billboard informáciu potvrdili zástupcovia kvarteta, ktoré okrem spomínaného 40-ročného speváka tvoria aj gitarista Tom Dumont, basgitarista Tony Kanal a bubeník Adrian Young. Muzikanti už nahrali debutový album a v súčasnosti hľadajú vydavateľstvo. Manažment kapely má na starosti Pat Magnarella, s ktorým spolupracujú napríklad Green Day.


Správa sa dostala na verejnosť krátko po tom, ako líderka No Doubt Gwen Stefani ohlásila vydanie svojho tretieho sólového albumu This Is What the Truth Feels Like. Štyridsaťšesťročná interpretka, ktorá má na konte aj nahrávky Love. Angel. Music. Baby. (2004) a The Sweet Escape (2006), plánuje novinku uviesť na trh 18. marca.


Kapela No Doubt pôsobí na hudobnej scéne od roku 1986. Najväčší úspech dosiahli s tretím albumom Tragic Kingdom (1995), z ktorého pochádza aj ich najväčší hit Don't Speak. Dvojnásobní držitelia ceny Grammy vydali zatiaľ poslednú štúdiovku Push And Shove v septembri 2012. Ďalšími známymi singlami kapely sú Hey Baby (feat. Bounty Killer), Hella Good, Underneath It All (feat. Lady Saw), It's My Life, Just A Girl, Bathwater, Ex-Girlfriend alebo Spiderwebs.
Davey Havok sa preslávil v spomínanej skupine AFI (A Fire Inside), ktorá vznikla v roku 1991. S kapelou vydal všetkých deväť štúdioviek, vrátane zatiaľ poslednej Burials (2013). Okrem toho je členom elektronického dua Blaqk Audio, s ktorým ponúkol nahrávky CexCells (2007) a Bright Black Heaven (2012). Spieva tiež v hardcoreovej skupine XTRMST, ktorá predvlani v novembri uviedla na trh zatiaľ jediný, eponymný album. S kapelou Son of Sam vydal štúdiovku Songs from the Earth (2001). Venuje sa tiež herectvu a napísal knihu Pop Kids (2013).
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies