Členovia exekutívy FIFA zasadnú v decembri, témou bude reforma, korupcia aj financie

NETKY.SK • 24 November 2015, 12:21 • 2 min
Členovia exekutívy FIFA zasadnú v decembri, témou bude reforma, korupcia aj financie

ZÜRICH - Hlavnou témou decembrového 37. zasadnutia výkonného výboru Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) bude - ako inak - reforma. Členovia exekutívy si v stredu 2. alebo vo štvrtok 3. decembra vypočujú rady od šéfa reformnej komisie Francoisa Carrarda.

slovakia

left justify in out

Pravdepodobne bude medzi nimi aj návrh na zavedenie časových a vekových limitov pre výkon významných funkcií v organizácii. Schválené odporúčania ešte musí hlasovaním odobriť kongres FIFA, ktorý zasadne 26. februára 2016 a zvolia na ňom aj nového prezidenta. Výkonný výbor by mal tiež dostať aktuálne informácie od švajčiarskych a amerických úradov o postupe vyšetrovania korupčného správania funkcionárov.

 

Správu prednesie aj dočasne úradujúci prezident Issa Hayatou - v tomto prípade ako šéf finančnej komisie FIFA. Očakáva sa, že v marci 2016 FIFA vykáže stratové hospodárenie, pretože v tomto roku sa jej nepodarilo podpísať žiadnu významnú sponzorskú zmluvu. Podľa zverejnenej agendy vystúpi tiež Domenico Scala, šéf komisie pre kontrolu a súlad so stanovami, ktorý v súčasnosti riadi aj volebnú komisiu pre hlasovanie o prezidentovi FIFA.


Výkonný výbor FIFA mal podľa pôvodného plánu zasadnúť 17. - 18. decembra v Japonsku pred majstrovstvami sveta klubov. Zmena nastala v septembri, zrejme pre obavy funkcionárov vycestovať do krajiny, ktorá má s USA zmluvu o vydaní na trestné stíhanie. V Zürichu by už mali byť prítomní dvaja noví členovia exekutívy zastupujúci konfederáciu Južnej Ameriky (CONMEBOL). Tí nahradia Brazílčana Marca Pola del Nera a Luisa Bedoyu z Kolumbie. Ďalšie, 38. zasadnutie výkonného výboru FIFA, bude 24. februára 2016 tiež v Zürichu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies