Členovia Antifa sa už neštítia ničoho, tentokrát zaútočili na politického komentátora a jeho psa

NETKY.SK • 20 September 2020, 12:59 • 2 min
Členovia Antifa sa už neštítia ničoho, tentokrát zaútočili na politického komentátora a jeho psa

PHILADELPHIA - Strety medzi pravicovo a ľavicovo orientovanými demonštrantmi sa v USA stupňujú. Cez víkend napadli členovia z hnutia Antifa politického komentátora a jeho psa.

slovakia

left justify in out

Antifa je extrémnym autonómnym ľavicovým antifašistickým hnutím, ktoré organizuje protesty nielen v Amerike, ale po celom svete. Aktuálne sú však jej aktivity najviditeľnejšie spoza Atlantiku, v Spojených štátoch amerických.

 

img

 

Členovia Anfita zaútočili na komentátora

Tentokrát si vybrali za svoju obeť počas demonštrácie vo Philadelphiii vybrali konzervatívneho politického komentátora Jamesa Kluga, ktorý sa rozprával s pravicovo orientovaným mužom.

 

Ľavicovo orientovaní mužinemu pristúpili ku Klugovi a bejzbalovou pálkou ho zrazili na zem. Keď sa komentátor pozviechal a snažil z parku odísť, maskovaní muži obkľúčili jeho vozidlo a začali terorizovať aj na jeho psa, ktorý ho čakal v aute.

 

 

Kladivom mu rozbili spätné a bočné sklá a pokračovali vo vyčíňaní. Vystrašený pes sa snažil násilníkov zahnať štekotom, avšak to nijakým spôsobom mužov nevyrušovali a pokračovali v poškodzovaní vozidla. Muži komentátora zároveň nechutným spôsobom urážali, keď sa snažil z miesta uniknúť.  

 

Hnutie chcú zaradiť na zoznam teroristických organizácii

Proti hnutiu už ostro vystúpil aj americký prezident Donald Trump, ktorý ich po posledných nepokojoch označil za teroristickú organizáciu.

 

Ak jeho návrhy prejdú, členovia Antifa sa dostanú na listinu teroristických organizácii. Budú môcť byť stíhaný rovnako ako moslimskí teroristi z Al Káidy či Islamského štátu. 

 

 

Keďže Antifa nemá pevnú štruktúru, je pre políciu nesmierne náročné ich sledovať či infiltrovať sa do jej radov. Aktivisti z tejto skupiny sa zúčastňujú na rôznych demonštráciách, podieľajú na digitálnych útokoch, ničia a obsadzujú cudzí majetok a útočia na ľudí, ktorých považujú za fašistov, rasistov, kapitalistov alebo za ľudí s extrémne pravicovými názormi.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona