Členovia al-Káidy verejne zabili dvoch mužov kvôli špionáži pre USA

NETKY.SK • 17 Jún 2015, 17:29 • 2 min
Členovia al-Káidy verejne zabili dvoch mužov kvôli špionáži pre USA

SANÁ - Členovia odnože teroristickej siete al-Káida v Jemene zabili dvoch mužov zo Saudskej Arábie pre podozrenia zo špionážnych aktivít, údajne vykonávaných pre Spojené štáty, a ich telá zavesili z mosta.

slovakia

left justify in out

Svedkovia incidentu vypovedali, že bojovníci organizácie al-Káida na Arabskom polostrove (AQAP) pred zastrelením dvojice mužov v meste Mukallá na juhovýchode Jemenu najskôr nahlas prečítali obvinenia a následne svoje obete zavraždili. Jeden zo zabitých mužov mal podľa obžaloby naviesť americké bezpilotné lietadlo, pri ktorého útoku zomreli v apríli jeden z veliteľov AQAP Nasr al-Ansí a mediálny znalec skupiny známy ako Muhannad Ghalab. 


Bojovníci al-Káidy sa zmocnili prístavného mesta Mukallá po tom, ako sa jemenská armáda roztrieštila na viacero frakcií, ktoré sa popridávali buď k jednotkám lojálnym prezidentovi Abdovi Rabbuhovi Mansúrovi Hádímu alebo znepriatelenému povstaleckému hnutiu šiitských húsíov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona