Členovi Smeru hrozí za výrub stromov na Kolibe 5 rokov za mrežami!

NETKY.SK • 29 Apríl 2014, 09:08 • 2 min
Členovi Smeru hrozí za výrub stromov na Kolibe 5 rokov za mrežami!

BRATISLAVA - V prípade nelegálneho výrubu stromov na bratislavskej Kolibe padlo podľa denníka Nový čas prvé obvinenie.

slovakia

left justify in out

Policajný vyšetrovateľ obvinil bývalého šéfa Obvodného lesného úradu v Bratislave Jána Horváta zo zneužívania právomocí. Začatie trestného stíhania voči osobe potvrdila denníku bratislavská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová. V prípade dokázania viny môže niekdajší nominant Smeru-SD stráviť vo väzení až päť rokov.

 

Tri hektáre lesa na Kolibe vyrúbali začiatkom decembra 2013. Nový čas vysvetľuje, že lesný úrad pod vedením Horváta preklasifikoval pozemok z lesa na ostatnú pôdu. Práve tento postup by mal byť predmetom obvinenia.

 

Na výrub majiteľov lesa neoprávňovala zmena jeho klasifikácie. Chýbalo im napríklad povolenie mestskej časti Nové Mesto. Polícia v kauze vedie aj ďalšie trestné stíhanie pre trestný čin poškodzovania ochrany rastlín. Tu obvinenie zatiaľ nebolo vznesené. Strana Smer-SD obvinenie Horváta pre denník Nový čas nekomentovala.

 

Pozemky na Kolibe vo výmere 3,79 hektára zamenil štátny podnik Lesy SR zmluvou podpísanou 24. júna 2010 bývalým generálnym riaditeľom Alojzom Riškom za pozemky v katastrálnom území Handlová o výmere 4,34 hektára. Podľa hovorcu štátneho podniku Lesy SR Vlastimila Rezeka bola zámena vtedy pre štát zisková. Ako dodal, v čase zámeny nepredpokladali zmeny určenia zamieňaných pozemkov a nepočítalo sa s predčasným výrubom lesa. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies