Členov technickej komisie UEFA z mladíkov najviac očaril Sanches

NETKY.SK • 11 Júl 2016, 11:52 • 2 min
Členov technickej komisie UEFA z mladíkov najviac očaril Sanches

PARÍŽ - Portugalský futbalista Renato Sanches získal cenu pre najlepšieho mladého hráča EURO 2016. Osemnásťročný člen víťazného tímu dostal v hlasovaní odborníkov z Technickej komisie Európskej futbalovej únie (UEFA) najviac hlasov spomedzi hráčov narodených po 1. januári 1994.

slovakia

left justify in out

Talentovaný stredopoliar, ktorý v lete prestúpil z Benficy Lisabon do mníchovského Bayernu, triumfoval pred francúzskym reprezentantom Kingsleyom Comanom. O poradí v ankete rozhodli svojimi hlasmi zástupcovia Technickej komisie UEFA. Jej predsedom je Ioan Lupescu a významnými členmi futbalové legendy ako Sir Alex Ferguson a Alain Giresse. Tretí v ankete skončil Sanchesov reprezentačný kolega Raphael Guerreiro.

 

Sanches sa dočkal aj inej významnej pocty. Vo veku 18 rokov sa stal najmladším hráčom, ktorý nastúpil vo finále európskeho šampionátu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona