Členov skupiny z Považia známej ako dvojičky vzali do väzby

NETKY.SK • 9 Marec 2017, 18:37 • 2 min
Členov skupiny z Považia známej ako dvojičky vzali do väzby

BANSKÁ BYSTRICA – Sudca pre prípravné konanie na pracovisku Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Banskej Bystrici dnes vyhovel prokurátorovi a vzal do väzby všetkých dvanásť osôb, medzi nimi aj dve ženy.

slovakia

left justify in out

Všetkých stíhajú za trestný čin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a za drogový zločin. Rozhodnutie nie je právoplatné, obvinení podali proti nemu sťažnosť, o ktorej bude rozhodovať Najvyšší súd SR. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková.

Podľa polície ide o zločineckú skupinu známu ako "dvojičky", ktorú založili a viedli 25-ročné dvojčatá Dávid a Dominik K. z obce Udiča v okrese Považská Bystrica. Skupina páchala predovšetkým drogovú, ale aj inú trestnú činnosť od roku 2010 na území Trenčianskeho a Žilinského kraja v mestách ako Púchov, Považská Bystrica, Ilava, Dubnica nad Váhom, Trenčín či Žilina a v ich okolí. Okrem predaja drog využívali na zabezpečenie svojho vplyvu zastrašovanie, hrubý nátlak, prípadne vydieranie.

Riaditeľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Peter Hraško na tlačovej besede v stredu uviedol, že proti skupine zasiahli v rámci akcie nazvanej TWIX v dňoch šiesteho a siedmeho marca. V rámci domových prehliadok a prehliadok iných priestorov zaistili 270 dávok heroínu, 20 dávok metamfetamínu a 900 dávok marihuany. V rámci akcie, na ktorej sa podieľalo takmer dvesto policajtov, zaistili tiež zbrane a náboje.

Traja členovia skupiny boli podľa polície už v minulosti trestaní.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona