Členky Pussy Riot vystúpia na koncerte Amnesty International

NETKY.SK • 22 Január 2014, 06:36 • 2 min
Členky Pussy Riot vystúpia na koncerte Amnesty International

NEW YORK - Dve členky ruskej punkovej skupiny Pussy Riot, nedávno prepustené z väzenia, vystúpia na februárovom koncerte Amnesty International na podporu ľudských práv. Oznámila to dnes agentúra AP s odvolaním sa na vyhlásenie organizátorov.

slovakia

left justify in out

Koncert s názvom Bringing Human Rights Home sa bude konať 5. februára v Barclays Center v newyorskom Brooklyne. V zozname účinkujúcich figurujú kapely a interpreti ako The Flaming Lips, Imagine Dragons, Lauryn Hill, Tegan & Sara, The Fray, Cold War Kids Cake, Colbie Caillat či Cake.  

Podľa Amnesty International sa na koncerte objavia aj členky Pussy Riot Nadežda Tolokonnikovová a Marija Aľochinová. Obe prepustili z väzenia v rámci hromadnej amnestie vlani v decembri po približne 21 mesiacoch strávených za mrežami.

Tolokonnikovovú a Aľochinovú v roku 2012 odsúdili za výtržníctvo kvôli protestnému vystúpeniu v moskovskom chráme, ktoré bolo namierené proti súčasnému ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies