Členku skupiny Pussy Riot Tolokonnikovovú premiestnia do inej väznice

NETKY.SK • 18 Október 2013, 16:45 • 2 min
Členku skupiny Pussy Riot Tolokonnikovovú premiestnia do inej väznice

MOSKVA - Uväznenú členku ruskej punkrockovej skupiny Pussy Riot Nadeždu Tolokonnikovovú premiestnia do inej trestaneckej kolónie po tom, čo deväť dní držala protestnú hladovku. Informovala o tom tlačová agentúra AP, ktorá citovala dnešné oznámenie ruskej väzenskej služby.

slovakia

left justify in out

Tolokonnikovová bola spolu s dvoma ďalšími členkami hudobnej skupiny odsúdená za výtržníctvo za provokačné vystúpenie v moskovskom pravoslávnom Chráme Krista Spasiteľa v roku 2012. V septembri začala držať hladovku na protest proti podmienkam v trestaneckej kolónii, kde si odpykáva svoj dvojročný trest. O deväť dní ju hospitalizovali, keď sa jej zdravotný stav zhoršil.

Tolokonnikovová dnes opäť začala odmietať potravu na protest proti jej blížiacemu sa prevozu z nemocnice do pôvodného väzenia, kde mala obavy o svoju bezpečnosť, uviedla agentúra RIA Novosti. Ruská Federálna väzenská správa o niekoľko hodín nato oznámila, že splní požiadavku Tolokonnikovovej a preloží ju do iného väzenia "kvôli jej osobnej bezpečnosti". Tolokonnikovová minulý mesiac uviedla, že väzenskí predstavitelia sa jej vyhrážajú za to, že otvorene rozpráva o zlých pracovných podmienkach v tábore č. 14 v Mordvianskej republike, kde si odpykáva trest. Podmienky práce označila za "otrocké".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona